Au fost făcute totalurile Proiectului ,,Consolidarea capacității CCI în vederea prestării serviciilor de consultanță durabilă beneficiarilor de pe ambele maluri ale Nistrului”

Circa 70 de beneficiari ai Proiectului,,Consolidarea capacității CCI în vederea prestării serviciilor de consultanță durabilă beneficiarilor de pe ambele maluri ale Nistrului” au participat joi, 14 decembrie 2017, la evenimentul de încheiere. Proiectul este parte a Programului ”Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, asistența tehnică profesională în cadrul proiectului fiind asigurată de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova  în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie  din Tiraspol.

În discursul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a menționat că evenimentul a avut scopul de a prezenta rezultatele principale ale proiectului, atinse pe parcursul celor 18 luni de susținere oferită CCI a Republicii Moldova pentru dezvoltarea capacităților de diseminare a cunoștințelor, experienței și bunelor practici, precum și finanțarea a o serie de activități relevante în acest sens, de care au beneficiat reprezentanți ai mediului de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru.

De asemenea, președintele CCI a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat.

Maxim Cataranciuc, reprezentantul Programului ”Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, a menționat: „Mă bucură faptul că văd mulți participanți din toate proiectele noastre. Eu sper că toate acele instruiri pe care le-am oferit, v-au fost cu adevărat de ajutor, iar dacă în urma cursurilor nu ați reușit să deschideți o întreprindere proprie, atunci sper că Programul a fost un imbold de a reflecta asupra acestei idei și, de ce nu, de a o aplica”, a declarat Maxim Cataranciuc.

Aurelia Salcuțan, reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie din Tiraspol a menționat, la rândul său: „Rezultatele deja s-au făcut simțite. Am încheiat câteva contracte și am stabilit acorduri cu parteneri din Austria.”

Vasile Nicolai, manager de proiect din partea CCI a RM, a vorbit despre  rezultatele Programului ”Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, desfășurat în perioada iulie 2016 – decembrie 2017. Astfel, programul EUREM organizat în mun. Chișinău și Bălți a adunat 41 de participanți; în cadrul Cursului profesional ”Bucătar-cofetar”, 15 participanți au beneficiat de instruire; la Tighina, Rîbnița și Rezina s-a desfășurat Programul de instruire și dezvoltare a abilităților de inițiere a afacerii la care au participat 112 persoane; Programul Moldova-Austria Sporirea calificării managerilor, a întrunit 22 de participanți din capitală.

De asemenea, conform lui Vasile Nicolai, 6 antreprenori au participat la o expoziție în Polonia, iar alti 4 – la o misiune economică în Tbilisi.

În cadrul evenimentului de totalizare, beneficiarii Proiectului, participanți ai activităților au declarat că sunt mândri că au participat la asemenea instruiri, care le aduc doar rezultate pozitive.

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, mediului de afaceri și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și a comunităților locale.

Distribuie acest articol: