CCI a semnat un memorandum de cooperare cu Centrul de Comerț Exterior al Republicii Populare Chineze

Luni, 11 septembrie 2017, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a semnat un memorandum de cooperare cu Ye Ji Jiang, director general adjunct, Centrul de Comerț Exterior al Republicii Populare Chineze.

Conform actului semnat, cele două părți vor coopera în scopul informării mediului de afaceri despre activitățile ce se vor desfășura atât în Republica Moldova, cât și în China, promovării și susținerii agenților economici din cele două state.

Sergiu Harea le-a vorbit interlocutorilor chinezi despre activitățile organizate de CCI în timpul apropiat, dar și despre deschiderea mediului de afaceri autohton de a participa la cât mai multe evenimente organizate în China. În acest context, președintele CCI i-a invitat la Forumul Internațional care se va desfățura la Cahul pe data de 24 noiembrie a.c.

Ye Ji Jiang a declarat că prezentul memorandum va permite mediului de afaceri din China și Republica Moldova să fie la curent cu activități de interes comun și să participe la multe evenimente. Totodată, a invitat agenții economici din țara noastră să participe la Canton Fair (târg de import și export din China), care este cel mai mare târg comercial cu o mare amploare și cu o varietate de exponate. Anual participând la eveniment peste 20.000 de vânzători și aproximativ 100.000 de cumpărători.

Ye Ji Jiang a apreciat pozitiv relațiile de colaborarea pe care le au businessmenii din cele două țări, menționând că până în prezent cca 70 de agenți economici autohtoni au participat la Canton Fair.

 

Distribuie acest articol: