Circa 15 companii ar putea primi asistență în dezvoltarea capacităților de export pe piața EU

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a avut miercuri, 7 februarie a.c. o întrevedere cu un grup de experți din Marea Britanie, însoțiți de Akexandra Gaunt, Șef-adjunct al Misiunii, Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea inițierii unui proiect de susținere a mediului de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru. Accent s-a pus pe implementarea proiectului pentru susținerea oportunităților de export, în deosebi pentru companiile din regiunea transnistreană.

Proiectul planificat ar putea avea o durată de 6 luni și scopul său ar fi acordarea asistenței companiilor din regiunea transnistreană în dezvoltarea capacităților de export pe piața EU. De acest proiect ar putea beneficia cca 15 companii.

În acest context, Sergiu Harea a vorbit despre proiectul implementat anterior în regiune, cu suportul UNDP- Proiectul,,Consolidarea capacității CCI în vederea prestării serviciilor de consultanță durabilă beneficiarilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, de care au beneficiat cca 70 de persoane.

Distribuie acest articol: