Peste 250 de agenți economici au participat la Forumul de afaceri „Acces la finanțare din programe internaționale” organizat pentru prima dată la Bălți

Vineri, 01 decembrie 2017, peste 250 de agenți economici din țara noastră au participat la Forumul de afaceri „Acces la finanțare din programe internaționale”, organizat pentru prima dată la Bălți de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu FinComBank S.A.

În mesajul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a mențioant că Accesul la finanţare continuă să fie una din principalele preocupări ale agenților economici din Republica Moldova, și desigur a instituțiilor bancare, de stat, dar și a instituțiilor internaționale.

De asemenea, Sergiu Harea a specificat că instituția camerală susține mediul de afaceri prin diferite evenimente, cursuri, seminare, mese rotunde menite să informeze agentul economic autohton despre programele străine și accesul la finanțare.

Victor Hvorostovschi, președintele FinComBank a declarat că evenimentul de astăzi are scopul de a informa antreprenorii din zona de nord a țării despre modalitățile de acces la resurse financiare din programe internaționale.  Totodată, Victor Hvorostovschi a menționat că astfel de eveniment a fost organizat anul trecut în Găgăuzia, și a avut un impact pozitiv asupra participanților, iar în timpul apropiat vor fi organizate și în alte regiuni ale țării.

În cadrul evenimentului, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI a RM, Dumitru Postovan a vorbit despre mediere și arbitraj- două metode eficiente de soluționare a litigiilor comerciale.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți reprezentanții Ministerului Finanțelor RM, CPIU-IFAD Moldova, PAC, BERD care au vorbit despre oportunitățile de finanțare oferite de organizațiile pe care le reprezintă.

Distribuie acest articol: