Republica Islamică Iran interesată de comerțul cu țara noastră

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Islamice Iran în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Ucraina Mohammad Beheshti Monfared, în cadrul căreia au discutat despre necesitatea cooperării dintre Republica Moldova şi Republica Islamică Iran în domenii de interes reciproc, în special pe dimensiunea comercial-economică, agricultură şi industria alimentară precum și intensificarea colaborării mediului de afaceri.

Sergiu Harea a declarat că unul dintre scopurile Camerei este valorificarea contractelor de colaborare cu diferite țări, iar Republica Islamică Iran reprezintă un potențial partener pentru țara noastră. De asemenea, președintele CCI l-a invitat pe Ambasador la „Moldova Business Week” care se va desfășura în luna octombrie a.c.

Mohammad Beheshti Monfared a menționat că Iranul are un potențial promițător în domeniul comerțului și că sunt interesați să stabilească relații de colaborare cu Republica Moldova. Ambasadorul s-a arătat interesat de a participa, însoțit de reprezentanții mediului de afaceri din Iran, la misiuni economice pentru a extinde relațiile comerciale dintre cele două republici.

Interlocutorii au discutat și despre posibilitatea participării mediului de afaceri din Republica Islamică Iran în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, cu un stand de țară.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie-aprilie 2017, comerțul Republicii Moldova  cu Republica Islamică Iran a însumat 754,18 mii USD.

Distribuie acest articol: