𝐁𝐨𝐨𝐤𝐟𝐞𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐡𝐢𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐚̆𝐫𝐭̦𝐢𝐢

cover_bookfest

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău revine și în acest an, oferind cinci zile de celebrare a literaturii și culturii la Chișinău. Evenimentul va avea loc între 28 august și 1 septembrie 2024 la centrul Mediacor, situat în cadrul Universității de Stat din Moldova, pe strada Alexei Mateevici nr. 60.

Luni, 26 august, cu începere la ora 11.00, la centrul Mediacor,  presedintele CCI a RM, Sergiu Harea va participa la conferința de presă dedicată Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ediția 2024.

Bookfest Chișinău 2024 este organizat, deja al treilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis, și al președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și se desfășoară cu susținerea Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului de la București.

Participarea publicului la toate evenimentele din cadrul salonului este gratuită, acestea având loc zilnic între orele 10:00 și 20:00.

Vizitatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu unele dintre cele mai importante personalități culturale din România și Republica Moldova. Printre aceștia se numără Radu Paraschivescu, Cristian Tudor Popescu, Ioana Pârvulescu, Ionela Hadârcă, Radu Aldulescu, Cristian Preda, Mihaela Noroc, Liviu Stănescu, Bogdan Răileanu, Moni Stănilă, Svetlana Cârstean, Emil Hossu Longin, Ioan-Aurel Pop, Varujan Vosganian, Bogdan Crețu, Emilian Galaicu-Păun, Val Butnaru, Vitalie Ciobanu și mulți alții. Aceștia vor participa la lansări și prezentări de carte, abordând o gamă variată de teme.

NOTĂ: Ediția 2024 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și are loc în parteneriat cu Ministerul Culturii din România și Ministerul Culturii din Republica Moldova. Parteneri strategici sunt USAID, UKaid și Ambasada Suediei în Republica Moldova. Organizatorii evenimentului sunt Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

Distribuie acest articol: