Camera de Comerț și Industrie și Agenția de Guvernare Electronică au semnat Acordul de colaborare pentru promovarea serviciilor digitale

изображение_viber_2021-03-17_09-50-24

Camera de Comerț și Industrie și Agenția de Guvernare Electronică au semnat Acordul de colaborare pentru promovarea serviciilor digitale.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) a semnat, astăzi, un Acord de colaborare cu Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE). Documentul prevede stabilirea cooperării durabile între cele două instituții, în vederea susținerii și dezvoltării unui mediu de afaceri competitiv și promovării oportunităților pe care le oferă serviciile digitale pentru antreprenorii din Republica Moldova.

Conform Acordului, CCI și AGE vor colabora în vederea organizării unor consultări, ateliere de lucru și alte activități la nivel național și regional, destinate dezvoltării activității antreprenoriale prin accesarea serviciilor publice online.

Domeniile prioritare de colaborare prevăzute în Acord sunt:

  • servicii prestate de CCI în regim online, în special platfroma pentru expertiza, evaluare online client.chamber.md  și expoziții virtuale virtual-fairs.md;
  • servicii electronice publice accesibile pentru mediul de afaceri precum
  • Serviciul electronic guvernamental integrat de semnătură electronică (MSign),
  • Serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay),
  • Portalului guvernamental al antreprenorului, etc.

De menționat ca pe parcursul anului trecut CCI a digitalizat mai multe servicii pentru a moderniza și simplifica accesul agenților economici la suportul acordat de Cameră.

Astfel, agenții economici pot participa la expoziții virtuale, instruiri online și să depună cereri pentru expertiza mărfurilor la distanță. Platformele online CCI sunt conectate la serviciile electronice guvernamentale Msign și Mpay, ceea ce asigură securitatea datelor.

Pentru detalii [email protected]

Distribuie acest articol: