Avantajele învățământului dual prezentat de CCI a RM unităților economice

1Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), alături de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, continuă să își concentreze eforturile în promovarea și dezvoltarea învățământului dual.

Recent, a fost organizat un eveniment în cadrul Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie “Raisa Pacalo”, la care au participat reprezentanți din diverse unități economice din domeniul medical, interesați de învățământul dual.

Elena Movileanu, șefa secției Învățământ Dual din cadrul CCI a RM, a prezentat agenților economici beneficiile și modalitățile de implementare a acestui tip de învățământ, contribuind astfel la formarea unei forțe de muncă calificate și adaptabile cerințelor pieței muncii.

Prezentarea avantajelor și modalităților de implementare a învățământului dual contribuie la pregătirea unei forțe de muncă mai calificate și mai bine pregătite să răspundă nevoilor pieței, consolidând astfel legăturile dintre educație și industrie pentru a asigura o tranziție mai eficientă și mai eficace de la școală la locul de muncă.

Dacă sunteți interesați de acest timp de învățământ, vedeți aici principalele avantaje ale învățământului dual pentru agenții economici.

Distribuie acest articol: