Importanța învățământului dual discutată de reprezentanții CCI a RM, Ministerului Educației și Cercetării și un grup de consultanți GIZ

photo_2024-05-20_19-38-21La data de 20 mai curent, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a participat, alături de un grup de consultanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), dar și de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) la o vizită de lucru la compania care implementează cu succes învățământul dual- S.A. „Bucuria”.

În cadrul acestei vizite, vicepreședintele CCI Mihai Bîlba a vorbit despre rolul instituției camerale în promovarea și dezvoltarea învățământului dual, accentuând că unul dintre obiectivele Camerei pentru anul curent este Consolidarea parteneriatelor cu instituțiile de învățământ, unitățile economice și partenerii de dezvoltare în vederea extinderii participanților în învățământul dual.

Elena Movileanu, șefa Secției Învățământ Dual din cadrul CCI, a oferit detalii cu privire la implementarea și dezvoltarea învățământului dual în țara noastră.

De menționat că în perioada 20-22 mai 2024, un grup de consultanți ai GIZ care activează în domeniul dezvoltării și implementării Învățământului Profesional Tehnic, inclusiv dual, și sprijină grupurile vulnerabile în cadrul proiectelor GIZ din diferite țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală, efectuează o vizită de studiu în țara noastră. Parte a vizitei a fost și participarea la evenimentul „Cele mai bune practici în implementarea abordărilor transformatoare în intervențiile legate de VET”, la care au fost abordate subiecte precum: Integrarea politicii de dezvoltare feministă în portofoliul GIZ din Republica Moldova; Rolul educației ca forță motrice în țările în curs de modernizare și în facilitarea integrării europene; precum și Implementarea și dezvoltarea VET dual în Republica Moldova. Promovarea femeilor și a minorităților în ÎPT.

Distribuie acest articol: