CCI a RM a semnat un Memorandum de Colaborare cu Camera din New Delhi

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea se află într-o vizită de lucru în capitala Republicii India, New Delhi, unde participă la Misiunea Cumpărătorului, organizată în cadrul expoziției internaționale de produse farmaceutice și de îngrijire „IPHEX” 2018.

Cu această ocazie, Sergiu Harea a avut o întrevedere cu Vivek Seigell, Director principal la Camera de Comerţ şi Industrie din New Delhi și Purrshottam Bhaggeria, Consul Onorific al Republicii Moldova în India. În cadrul întrevederii, conducătorii celor două instituții camerale au semnat un Memorandum de Colaborare, care prevede menținerea cooperării reciproce în scopul promovării dezvoltării oportunităților de afaceri între Republica Moldova și India.

Președintele CCI a RM i-a invitat pe omologii săi să participe la evenimentele importante care vor fi organizate de Cameră, în toamna acestui an- Centenarul CCI și Ziua Vinului, precum și la Expoziția națională “Fabricat în Moldova” din anul 2019.

Conform agendei, președintele CCI a RM va participa marți, 8 mai a.c. la deschiderea oficială a expoziției „IPHEX” 2018, precum și la întrevederi B2B.

Potrivit Biroului Național de statistică din RM, exportul de mărfuri realizat în India în anul 2017 a constituit circa 1,034 milioane dolari SUA, importul de mărfuri din India în Republica Moldova, înregistrat în anul de referință, a constituit  26,8 milioane dolari SUA.

Distribuie acest articol: