Membrii Camerei de Comerț și Industrie au participat la un dialog cu Primăria municipiului Chișinău

DSC_1228Astăzi, 22 martie 2019, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat o întrevedere de lucru a Membrilor CCI cu coducerea Primariei municipiului Chișinău.

Ședința a avut loc pe platforma Comitetelor Sectoriale pentru Antreprenoriat ale CCI a RM și s-a desfășurat sub genericul „Dialog cu Primăria municipiului Chișinău la subiecte de interes pentru mediul de afaceri”.

Evenimentul a fost deschis de președintele CCI a RM Sergiu Harea, care a reflectat progresele instituției în implementarea Agendei Locale de Business (ALB), un mecanism activ ce contribuie la dezvoltarea economică durabilă la nivel local. În cadrul ALB, CCI  din Chișinău dar și cele 10 filiale din regiuni, reprezintă, promovează și susțin interesele în ansamblu ale businessului față de autoritățile publice locale.

De asemenea, Sergiu Harea a vorbit și despre Forumul de afaceri ce va fi organizat în luna mai, la Chișinău, de către Primăria capitalei în cooperare cu CCI a RM. ”Forumul Investițional din Chișinău va reuni antreprenori și reprezentanți ai autorităților publice centrale și va contribui la dezvoltarea afacerilor și investițiilor, prin stabilirea și consolidarea relațiilor economice între agenții economici din regiunea centrală a țării și potențiali parteneri de peste hotare”, a mai spus președintele CCI a RM.

Prezent la ședință, Primarul general interimar al Municipiului Chișinău Ruslan Codreanu a apreciat colaborarea cu CCI și a manifestat deschidere pentru semnarea unui Acord de colaborare în timpul apropiat. Totodată, Ruslan Codreanu a anunțat că este dispus pentru dialog cu mediul de afaceri, iar forumul din luna mai va oferi noi oportunități atât pentru dezvoltarea orașului Chișinău, cât și pentru promovarea antreprenorilor moldoveni.

La solicitarea membrilor CCI a RM din mun Chișinău, în cadrul acestui dialog au fost  puse în discuție un șir de subiecte de interes sporit pentru mediul de afaceri, inclusiv: Prevederile legislației pentru inițierea și desfășurarea activității de comerț în municipiul Chișinău; Utilizarea Sistemului Informațional Automatizat de gestionare și eliberare a actelor permisive; Modalitatea și condițiile obținerii actelor permisive în domeniul construcțiilor etc.

Panticipanții au abordat mai multe probleme ce țin de desfășurarea comerțului în municipiu, construcții, salubrizare, precum și conlucrarea cu subdiviziunile primăriei. S-a convenit de a continua dialogul și de a organiza întâlniri tematice lunare pentru a asigura promovarea unor inițiative ce vin să sprijine antreprenoriatul în Chișinău.

CCI a RM organizează lunar Ședințe ale Comitetelor Sectoriale, în cadrul cărora sunt discutate subiecte de interes pentru mediul de afaceri.

Distribuie acest articol: