CCI a RM va coopera cu OECD în scopul sporirii competitivității produselor autohtone

DSC_1489Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), pentru a discuta obiectivele proiectului de asistență pentru IMM-uri în Republica Moldova.

OECD va acorda asistență în special pentru companiile din sectorul procesării produselor alimentare și se va axa asupra dezvoltării legăturilor cu rețelele naționale și internaționale de comerț.

În cadrul discuțiilor au fost abordate barierele cu care se confruntă antreprenorii la promovarea pe piața națională dar și cea internațională a produselor alimentare. În acest context președintele CCI Sergiu Harea a comunicat experților despre activitățile instituției care vin să suțină producătorii autohtoni, printre care expoziții și târguri, organizate în țară dar și peste hotare, forumuri de afaceri care permit producătorilor să identifice parteneri din străinătate.

Eperții OECD și-au expus disponibilitatea de a colabora cu CCI și membrii Camerei pentru a acorda asistență pentru a spori competitivitatea produselor autohtone.

Distribuie acest articol: