Miercuri, 14 august 2019, peste 60 de membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) au participat la un dialog deschis cu Natalia GAVRILIȚA, Ministru al Finanțelor.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Ședinței Comitetelor de Antreprenoriat de pe lângă CCI a RM și a avut ca scop abordarea subiectelor actuale din domeniul de gestiune al Ministerului Finanțelor, printre care politica bugetar fiscală pentru anul viitor (2020).
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a apreciat deschiderea ministrei pentru întâlnirea cu membrii CCI a RM, menționând: ”CCI a RM este ce mai mare asociație de business din țară, care reunește peste 1200 de membri. Astăzi, sunt prezenți o parte din agenții economici interesați de subiecte precum: menținerea impozitelor pe venit de 12%, pentru anul fiscal 2020; cota zero la impozitul reinvestit, în dezvoltarea companiei; neimpozitarea tichetelor de masă; echilibrarea cotei TVA în zootehnie, care creează divergențe în administrarea fiscală; procesul de achiziții publice; acordarea concediilor medicale; Legii Uceniciei; perfecționarea mecanismului de finanțare la deschiderea locurilor de muncă; aprecierea valorii mărfurilor în vamă etc.”.
Natalia Gavriliță și-a manifestat deschiderea pentru sprijinirea agenților economici autohtoni, menționând că propunerile oferite de membrii CCI vor fi luate în considerare, vor fi organizate grupuri de lucru pentru a asigura promovarea unei politici fiscale echilibrate care este menită nu doar să aducă resurse în buget dar și să investească în creșterea economiei.
Agenții economici au adresat întrebări, au înaintat propuneri de soluționare a acestora și au solicitat organizarea întrevederilor cu reprezentanții autorităților publice cât mai des posibil.
Potrivit președintelui CCI a RM, problemele abordate în cadrul ședinței vor fi înaintate Ministerului Finanțelor, iar în luna septembrie se va reveni la acest subiect, în cadrul unui nou dialog.
Notă: ”CCI a RM organizează lunar Ședințe ale Comitetelor de Antreprenoriat, în cadrul cărora, membrii Camerei înaintează propuneri de soluționare a dificultăților și barierelor întâmpinate în desfășurarea activității antreprenoriale, care rămân a fi actuale și la ziua de azi”.