CCI a RM s-a întâlnit cu un expert internațional pe politici publice

????????????????????????????????????
Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) și Natalia Calenic, vicepreședinte, s-au întâlnit cu Matthew Murray, Profesor adjunct de politici publice și internaționale la Universitatea Columbia din SUA.

În cadrul întrevederii s-au pus în discuție prioritățile, constrângerile, dar și perspectivele mediului de afaceri din Republica Moldova.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată consolidării dialogului public privat și eficientizării proceselor de consultare a proiectelor de acte normative, a legilor, etc.

Președintele CCI a RM i-a vorbit omologului său despre activitățile instituției camerale, menționând: ”CCI a RM este cea mai mare asociație de business din țară, care apără, susține și reprezintă interesele membrilor săi și a comunității de afaceri în raport cu factorii de decizie, cu instituțiile publice și cu cele internaționale. Camera organizează regulat întâlniri ale membrilor comitetelor Sectoriale ale CCI, cu reprezentanți ai Autorităților Publice Locale și Centrale, pentru a discuta unele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri, pentru a oferi propuneri la unele legi sau acte normative. De asemenea, CCI este membră a Consiliului Economic pe lângă Prim-Ministru, CCI participă la ședințele grupului de lucru GL 6 “Dezvoltarea pieței muncii”, președenția căreia o deține CCI a RM”.

Notă: ”CCI a RM are întrevederi cu experți naționali și internaționali, pentru a discuta subiecte de interes pentru mediul de afaceri”.

Distribuie acest articol: