Impactul pandemiei asupra businessului discutat în cadrul unei ședințe cu conducătorii CCI din CSI și UEEA

93324788_934760500327437_4054055115714199552_nPreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a participat astăzi la o ședință on-line cu conducătorii Camerelor de Comerț și Industrie din Comunitatea Statelor Independente (CSI) și Consiliului Consultativ al Uniunii Economice Euroasiatice (UEEA).

Principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii se referă la impactul pandemiei asupra mediului de afaceri; măsurile întreprinse de state pentru aplanarea situației de criză; importanța solidarizării structurilor de resort cu businessul; precum și importanța digitalizării platformelor menite să susțină agenții economici.

Sergiu Harea a vorbit despre necesitatea susținerii antreprenorilor prin diferite metode, menționând că CCI a RM are o cooperare bună în această perioadă de criză, cu membrii săi, dar și cu comunitatea de afaceri din țară. De asemenea, președintele Camerei a spus că instituția organizează seminare on-line, pe diferite subiecte, cele mai actuale fiind: managementul crizei; elaborarea strategiilor de dezvoltare; precum și oferă susținere on-line pentru diferite proiecte, dar și platforme,  accesate de antreprenorii din țara noastră.

Totodată, conducătorii Camerelor din CSI au prezentat care sunt măsurile întreprinse de acestea și au reiterat importanța păstrării relațiilor și acordurilor stabilite între state privind cooperarea în domeniile: industrie, agricultură, comerț; asigurarea liberei circulații a mărfurilor pe piața externă, inclusiv produse alimentare și produse medicale; dar și simplificarea procedurilor comerciale, acordând o atenție deosebită dezvoltării digitalizării și utilizării documentelor electronice în operațiunile comerciale și în sectorul serviciilor.

Notă:  Conducătorii CCI au convenit să se întrunească și în alte ședințe pentru a discuta despre posibilități de susținere a businessului.

Distribuie acest articol: