Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) lansează pe data de 3 februarie, 2021, ora 11:00, Academia Exportatorului în cadrul proiectului „Sporirea capacităților de export ale companiilor moldovenești din sectorul agroalimentar de înaltă valoare pentru a accesa noi piețe de desfacere”, implementat cu susținerea programului USAID – Agricultură Performantă în Moldova.
Evenimentul de lansare va avea loc în format online, pe platforma ZOOM, cu transmisiune live pe pagina de Facebook a CCI a RM.
https://us02web.zoom.us/j/87002386282?pwd=WWtRa3J5QWxNUnUrRHFFQTZ1b3RNdz09
Meeting ID: 870 0238 6282
Passcode: 695115
Obiectivul de bază al proiectului este de a contribui la dezvoltarea unui sector agricol performant în Republica Moldova, prin sporirea cunoștințelor teoretice, capacităților și abilităților practice ale personalului implicat în activități de marketing și export a produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă.
Academia Exportatorului include o serie de instruiri și mai multe master-class-uri tematice referitor la legislația, reglementările și procedurile de export ale produselor agroalimentare cu valoare adăugată înaltă (AVI), precum și servicii individuale de mentorat și orientare (coaching) pe piețele externe, destinate întreprinderilor din acest sector. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să-și promoveze produsele pe piețele externe prin intermediul bazei de date a oportunităților comerciale a Rețelei Europene a Întreprinderilor – Enterprise Europe Network. Întreprinderile cu cea mai înaltă performanță vor fi selectate pentru a participa la Programul de Sporire a Calificării Managerilor Moldova-Austria, inclusiv la vizita de studiu în Austria. Calendarul academic puteți să îl accesați aici.
Grupul-țintă al proiectului este reprezentat de proprietarii, directorii și managerii comerciali, responsabili de export din cadrul întreprinderilor din sectorul agroalimentar cu valoare adăugată înaltă (AVI), având următorul profil de activitate: creșterea și producerea fructelor în stare proaspătă (mere, prune, caise, piersici, cireșe etc); producerea de pomușoare (căpșuni, zmeură, coacăză,, mure, afine); producerea strugurilor de masă, inclusiv de soiuri apirene (fără sâmburi); cultivarea legumelor și verdețurilor în câmp deschis și în spații protejate de genul serelor și solariilor; producerea fructelor și legumelor procesate (gemuri, sucuri, conserve și paste de legume etc); fructe și legume congelate/refrigerate; producerea mierii de albine; produse agro-alimentare ecologice și organice.
În cadrul evenimentului de lansare vor fi prezentate obiectivele și activitățile proiectului, calendarul programului educațional, aspecte ce țin de selectarea beneficiarilor și oportunitățile oferite de participarea la program. Potențialii beneficiari vor avea posibilitatea de a obține cunoștințe teoretice și practice care vor contribui la sporirea competitivității pe piața internațională și diversificarea exporturilor de produse cu valoare adăugată înaltă. Agenda evenimentului de lansare puteți să o accesați aici.
Sunt invitați să urmărească evenimentul reprezentanții asociațiilor sectoriale de profil, autorități publice din domeniu, agenți economici din sectorul agro-alimentar, mass-media.
Informații suplimentare pot fi obținute la Centrul de Formare Antreprenorială al CCI a RM, tel.: 022 23 32 86, 069 62 89 73, e-mail: [email protected] Persoana responsabilă: Ludmila Botoșan: e-mail: [email protected], GSM: 069 62 89 73.