Anunț pentru selectarea întreprinderilor moldovenești din sectorul produselor agro-alimentare de înaltă valoare

Licitații publiceCamera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) informează agenții economici referitor la inițierea proiectului „Sporirea capacităților de export ale companiilor moldovenești din sectorul agroalimentar de înaltă valoare pentru a accesa noi piețe de desfacere”, implementat cu susținerea programului USAID – Agricultură Performantă în Moldova. 

Detalii despre obiectivele proiectului, grupul-țintă, activități etc puteți afla acesând link-ul următor https://bit.ly/3okhMNK

Pentru participare la activitățile din cadrul proiectului, reprezentanții întreprinderilor din sectoarele menționate, sunt rugați să completeze formularul anexat sau cel în format electronic, accesând link-ul https://forms.gle/ti5sFmTChoh9gruB8, până pe data de 11 februarie 2021.

Ca rezultat al evaluării chestionarelor de înregistrare, participanții vor fi divizați în 2 subgrupe –începători și intermediari, programul de instruire fiind adaptat sectorului produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă și  necesităților identificate ale fiecărei categorii de exportatori.

Pentru programul de coaching / mentorat individual și pentru vizita de studiu în Austria este prevăzut un număr limitat de participanți, iar beneficiarii vor fi selectați conform criteriilor de eligibilitate prezentate în continuare.

Pentru programul de mentorat fiecare companie selectată va acorda prioritate necesităților sale și va agrea cu expertul un plan individual de coaching. Criteriile de eligibilitate pentru programul de coaching:

  • Domeniul de activitate al întreprinderii corespunde grupului-țintă definit al proiectului;
  • Interesul, motivația companiei și necesitatea unui plan bine definit cu rezultate așteptate bine definite;
  • Experiența întreprinderii și capacitatea de producere a produselor competitive pentru export;
  • Gradul de pregătire a produsului pentru a accesa piețele externe;
  • Corespunderea volumului producției volumelor necesare pentru a accesa piețele de export;
  • Cunoașterea limbii țării export, a limbii engleze sau a unei limbi de circulație internațională din regiunea unde se exportă.

Suplimentar, criteriile de eligibilitate pentru participarea la vizita de studiu în Austria includ:

  • Participantul va deține o poziție de manager în cadrul companiei sau persoană cu funcție de decizie, cu împuterniciri de a purta negocieri sau a semna contracte;
  • Experiență de muncă de minim 3 ani în domeniul exportului sau în cadrul companiei beneficiare;
  • Participarea la cursul teoretic integral de instruire ”Moldova-Austria”;
  • Interes de afaceri bine determinat pentru Austria, susținute de identificarea individuală a potențialilor parteneri.

Informații suplimentare referitor la condițiile de participare și activitățile din cadrul proiectului pot fi obținute la Centrul de Formare Antreprenorială al CCI a RM, tel.: 022 23 32 86, 069 62 89 73, e-mail: [email protected]. Persoana responsabilă: Ludmila Botoșan: e-mail: [email protected], GSM: 069 62 89 73.

Agenda evenimentului de lansare

Calendarul academic

Chestionar de înregistrare

Distribuie acest articol: