Membrii CCI a RM informați despre beneficiile imunizării anti-COVID-19

Untitled12La data de 14 mai 2021, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale (MSMPS), un dialog online cu genericul „Imunizare anti-COVID-19”.

În cadrul ședinței au fost puse în discuție mai multe subiecte, precum: procesul de organizare și desfășurare a vaccinării populației, acțiunile de comunicare și sensibilizare privind importanța vaccinării împotriva COVID-19, cât și suportul MSMPS privind implementarea și atingerea obiectivelor de imunizare a populației.

În acest context, președintele CCI a RM Sergiu HAREA, a venit cu un mesaj de încurajare către mediul de afaceri și a reiterat importanța procesului de vaccinare împotriva COVID-19, care este cea mai sigură metodă de a preveni îmbolnăvirea cu acest virus.

„Doar prin eforturi comune vom putea să revenim la viața normală, fără restricții, iar acest lucru îl putem atinge doar prin imunizarea tuturor angajaților care activează în cadrul întreprinderilor. Îmi exprim speranța că umăr la umăr vom reuși să ieșim din această situație complicată precum pandemia de COVID-19”, a declarat președintele CCI.

La rândul său, secretarul de stat al MSMPS Denis CERNELEA a precizat că, în prezent, se muncește intens atât din punct de vedere organizatoric, dar și de asigurare a țării cu mai multe doze de vaccin  pentru imunizarea populației. La ziua de astazi sunt deschise 319 puncte de vaccinare, iar numărul acestora în perioada următoare va fi în creștere. Inclusiv, ieri a fost lansata platforma de programare online la vaccinare împotriva COVID-19, care ne va permite o gestionare mult mai eficintă a procesului de vaccinare.

„Este o singură cale să fie stopată pandemia, vaccinarea populației. Scopul nostru e să atingem rata de vaccinare de 70% din populație. Nu trebuie să alegem vaccinul cu care ne vaccinăm, toate vaccinurile sunt sigure și eficiente, sunt colacul nostru de salvare”, a subliniat secretarul de stat.

În context, președintele Comitetului Național de Experți în Imunizare, Ninel REVENCO și medicul epidemiolog al ANSP, Daniela DEMIȘCAN, au demitizat o serie de mituri despre vaccinuri și au răspuns la întrebările participanților la ședință.

Vă reamintim că acum vă puteți programa online prin intermediul platformei naționale de vaccinare www.vaccinare.gov.md. Pentru accesarea și programarea eficientă la vaccinare prin intermediul platformei, MSMPS a elaborat și lansat un tutorial video unde sunt explicate toate detaliile și etapele de programare. Acesta poate fi accesat aici.

Acest eveniment este organizat pe platforma Comitetelor Sectoriale pentru Antreprenoriat  de pe lângă CCI a RM.

Distribuie acest articol: