Serviciile CCI a RM prezentate în cadrul unei reuniuni de afaceri cu oficiali și businessmeni din Republica Turcia

IMG-8310069b5ff53e03ec8bf81971cb5911-VLa 2 iunie 2021, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, a participat la o reuniunea de afaceri cu oficiali și businessmeni din Republica Turcia. Evenimentul a fost organizat de CCI a RM în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova.

În cadrul întrevederii au fost prezentate misiunea și serviciile CCI a RM ce vin în facilitarea cooperării comerciale între operatorii economici din ambele state, precum și oportunitățile de afaceri ale Republicii Moldova.

În prezentarea sa, Sergiu Harea a subliniat: ”Turcia a fost și rămâne în continuare printre principalii parteneri de afaceri ai Republicii Moldova. Rapoartele comerciale au o ascensiune constantă de la semnarea Acordului de Liber Schimb între Republica Moldova și Republica Turcia, iar colaborarea între instituția camerală moldovenească și cele turcești a devenit mult mai activă, iar ca rezultat, au fost organizate peste 10 evenimente comune pe parcursul anilor 2020 – 2021.  Un factor care va contribui și în continuare la dezvoltarea relațiilor comerciale este digitalizarea serviciilor, care în perioada de pandemie a devenit un mijloc eficient și sigur de lucru. CCI a RM a digitalizat masiv serviciile sale, trecând în regim online inclusiv organizarea evenimentelor expoziționale, de business, trainning-urile, serviciile de expertiză prin intermediul platformei nou-lansate www.client.chamber.md. În curând, CCI RM cu suportul BERD va digitaliza și carnetele ATA”.

De asemenea, președintele CCI a invitat delegația turcă la expoziția virtuală ”SMExpo 2021” – eveniment organizat de CCI a RM în perioada 03 – 18 iunie, și care își propune să reunească operatorii economici din diverse ramuri, pentru a-și etala produsele și serviciile într-un mod interactiv și să participe la întrevederile de afaceri în format B2B (https://virtual-fairs.md/).

Pe lângă întrunirea de afaceri cu reprezentanții CCI, programul delegației din Turcia prevede participarea la Forumul Economic Republica Moldova – Republica Turcia și întrevederi bilaterale pe data de 3 iunie a.c., precum și vizita Zonei Economice Libere Comrat și companiilor autohtone. Delegația turcă se va afla în Republica Moldova până pe data de 5 iunie curent.

Distribuie acest articol: