Un grup de experți din Republica Moldova s-au aflat într-o vizită de studiu în Bosnia și Herțegovina

viber_image_2022-11-08_11-47-19-962În perioada 30 octombrie – 03 noiembrie 2022, un grup de experți din Republica Moldova (reprezentanți ai Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor IFAD, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Finanțelor) s-au aflat într-o vizită de studiu în Bosnia și Herțegovina.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Camera Economică Federală a Bosniei și Herțegovinei și IFAD Bosnia și Herțegovina.

Programul vizitei a inclus întrevederi cu președintele și reprezentanții instituției camerale din Bosnia și Herțegovina, alianța asociațiilor din domeniul agriculturii, omologii de la IFAD, prestatorul de servicii SERDA, reprezentanții BBI bancă, Ministerului Agriculturii, Apelor și Silviculturii, vizite în teritoriu la beneficiarii proiectelor IFAD din țara gazdă. Discuțiile au fost axate pe schimb deschis de idei și cunoștințe în special despre:  accesul micilor fermieri, femeilor, tinerilor, asociațiilor de fermieri/grupurilor de producători la servicii financiare; parteneriate și colaborări cu furnizorii de servicii; parteneriate cu asociații agricole/cooperative/grupuri de producători.

Informația acumulată va constitui un bagaj important de cunoștințe pentru experții din Republica Moldova și va servi drept stimulent pentru noi politici și programe pentru agricultorii autohtoni.

Distribuie acest articol: