CCI a RM a participat la a doua ședință a Comitetului de Supraveghere a Programului „EU4Moldova: Comunități Locale”

viber_image_2023-03-28_10-16-56-273La data de 28 martie 2023, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea, a participat la a doua ședință a Comitetului de Supraveghere a Programului ”EU4Moldova: Comunități Locale”.

În cadrul evenimentului, Președintele CCI a reiterat importanța suportului oferit de partenerii de dezvoltare pentru a crește capacitățile autorităților publice locale dar și a mediului de afaceri la nivel regional. ”Suntem recunoscători pentru acest program complex, care își propune să îmbunătățească calitatea vieții în comunitățile din mediul rural, în deosebi, oferă suportul necesar Autorităților Publice Locale. Totodată, accentuez suportul programului pentru institițiile ce promovează învăţământul vocaţional/tehnic (VET) în Republica Moldova și contribuie la crearea forței de muncă calificată și rezilientă. Cu această ocazie, vreau să vă asigur că și în continuare, instituția camerală, este deschisă pentru a participa la implementarea programelor menite să dezvolte economia Republicii Moldova”, a spus Sergiu Harea.

Programul „EU4Moldova: Comunități Locale” a fost lansat pe 5 octombrie 2022, în cadrul primei ședințe a Comitetului de Supraveghere. Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova fiind Observator al Comitetului de Supraveghere.

Notă: Programul „EU4Moldova: Comunități Locale” este finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone – Asistența Poloniei; și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova. Cu un buget total de 27,4 milioane de euro, programul este așteptat să-și atingă obiectivele până în decembrie 2025”.

Distribuie acest articol: