Președintele CCI a avut o întrevedere cu Ofițerul Economic al Ambasadei SUA la București

DSC_6078La data de 27 martie curent, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Președintele instituției camerale Sergiu Harea a avut o întrevedere de lucru cu Ofițerul Economic al Ambasadei SUA la București, Tom Hanson.

În cadrul întrevederii au fost abordate posibilitățile de aprofundare a cooperării economice dintre RM și SUA, atragerea investițiilor și a investitorilor din SUA, implementarea proiectelor de dezvoltare economică și industrializare a RM.

În cadrul discuției, Sergiu Harea a menționat că membrii instituției camerale, care activează în domeniul producerii și exportului de cereale ecologice și care sunt în căutarea unor piețe de desfacere, se confruntă cu dificultăți în privința exportului pe piața din SUA. Conform informației recepționate de la antreprenorii autohtoni, țara noastră nu este listată ca exportator eligibil, și în acest sens se impune inițierea procedurii de aprobare prin adresarea către autoritățile competente în acest domeniu din SUA.

În acest context, Președintele CCI și Ofițerul Economic al Ambasadei SUA au accentuat importanța semnării unui Acord de Comerț Liber între țările noastre, care ar fi un suport consistent pentru parteneriatul strategic dintre RM și SUA.

Folosindu-se de ocazie, președintele CCI a RM, a lansat invitația Ofițerului Economic al Ambasadei SUA de a vizita Gala Businessului Moldovenesc- cel mai așteptat eveniment al businessului autohton, care va avea loc în vara acestui an.

Distribuie acest articol: