CCI a avut întrevederi de lucru cu Ambasadele Tunisiei și Maroc

În perioada 15 – 16 mai 2023, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a susținut întrevederi de afaceri cu E.S. Hassan Abouyoub, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Maroc în Republica Moldova cu sediul la București și E.S. și E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Tunisiene în Republica Moldova cu sediul la București.

În cadrul întrevederii online cu reprezentanții ambasadei tunisiene s-a decis organizarea unui forum trilateral moldo-româno-tunisian la București pe data de 13 iunie 2023. De asemenea, au fost definitivate sectoarele de interes pentru cele trei părți și anume: TIC, energie verde, textile, turism, agro-alimentar. Obiectivele forumului trilateral fiind consolidarea şi extinderea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova, România și Republica Tunisiană, care poate deveni o platformă de acces către piețele Africii; identificarea unor domenii atractive de cooperare ce vor genera noi premise de dezvoltare continuă a relațiilor dintre cele 3 state şi a unor parteneriate viabile între mediul de afaceri.

Întrevederea cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Maroc în Republica Moldova cu sediul la București a prezentat un prim pas în stabilirea relațiilor maroco-moldovenești, care se planifică a fi dezvoltate pe viitor prin inițierea de contacte cu CCI Maroc, ulterior cu organizarea unor webinare online pentru familiarizarea mediului de afaceri cu potențialul economic și investițional al ambelor state.

Distribuie acest articol: