CCIa RM a participat la o Reuniune Consultativă și de Dezbateri, în România

350096882_574559427997528_4146154770664199575_nLa data de 26 mai 2023, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea, a participat la o Reuniune Consultativă și de Dezbateri, cu tema: „Comunitatea de afaceri vasluiană, față în față cu provocările mediului economic de astăzi”, organizată de Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Vaslui și Consiliul Judetean Vaslui.

Potrivit lui Sergiu Harea, CCI a RM are strânse relaţii de colaborare cu instituţiile camerale din România. Pe plan regional, filialele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei au încheiate acorduri de colaborare cu 18 instituţii camerale din România. Pe plan naţional, CCI a RM are semnate 14 acorduri de colaborare cu camera națională și cele județene. De mai mulţi ani, de comun, sunt întreprinse diverse acţiuni pentru ca mediul de business de pe ambele maluri ale Prutului să valorifice oportunităţile de afaceri din regiune.

„Din anul 2016, CCI a RM organizează, aici, în România, Expoziția „Republica Moldova Prezintă”. De fiecare dată, ne întoarcem cu rezultate din ce în ce mai bune de la astfel de evenimente, semn că cooperarea noastră trebuie să continue și pe alte filiere. Consider că este important acum, când Republica Moldova are statut de țară candidată la aderarea la UE, ca antreprenorii din România să vină în țara noastră, să participe la valorificarea investițiilor oportune, precum alimentare cu apă şi canalizare, eficiență energetică, domenii ce ne vor permite să tinem cu pași siguri spre parcursul nostru european”, a declarat președintele CCI a RM.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute o serie de probleme și propuneri de măsuri, formulate de reprezentanți ai comunitații de afaceri vasluiene pentru eficientizarea activităților economice în actualul context intern și internațional marcat de incertitudine, schimbări frecvente, crize energetice, lipsa forței de muncă, insecuritate cibernetică, război la granițele U.E., schimbări climatice.

În acest context, Sergiu Harea a îndemnat mediul de afaceri vasluian să aibă încredere în instituția camerală care reprezintă interesele acestora în raport cu statul.

La reuniune au participat parlamentari din Vaslui, reprezentanți guvernamentali, Prefectul judeţului Vaslui, Președintele Consiliului Judeţean Vaslui, primari de orașe și comune, directori de servicii deconcentrate, antreprenori și administratori de firme, reprezentanți ai companiilor multinaționale, organizațiilor patronale, profesionale, specialiști în economie, finanțe-bănci, management de proiect.

Distribuie acest articol: