La CCI s-a desfășurat un program de formare pentru maiștrii-instructori din unitățile economice și instituțiile de învățământ profesional tehnic

photo_2023-05-31_15-06-57 (2)În perioada 29- 31 mai 2023, Secția Învățământ Dual din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în colaborare cu Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), a organizat  programul de formare pentru maiștrii-instructori din unitățile economice și instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Scopul programului a fost dezvoltarea abilităților de comunicare, orientare profesională și mentorat ale maiștrilor-instructori din cadrul unităților economice și cei din instituțiile de învățământ profesional tehnic în vederea sprijinirii stagiarilor în dezvoltarea lor profesională, oferindu-le suport și ghidare în timpul practicii și pregătindu-i pentru angajarea în câmpul muncii.

Programul a oferit o platformă de interacțiune și colaborare între maiștrii-instructori din instituțiile de învățământ profesional tehnic și cei din unitățile economice.

Pe parcursul programului, participanții au avut parte de prezentări interactive, ateliere practice și sesiuni de discuții, unde au avut ocazia să împărtășească bune practici, să identifice provocări comune și să dezvolte strategii eficiente pentru coordonarea activităților de practică în producție prin prisma a trei module: Comunicare, Psihologie și Orientare Profesională.

Programul a beneficiat de participarea activă și entuziasmul celor implicați, iar feedback-ul primit a fost pozitiv. Participanții au apreciat, în special, abordarea practică și relevanța modulelor prezentate, care i-au ajutat să-și consolideze cunoștințele și să dobândească abilități noi în domeniul coordonării activităților de practică.

Prin intermediul acestui program de formare, s-a urmărit dezvoltarea parteneriatelor solide între instituțiile de învățământ și unitățile economice în vederea îmbunătățirii stagiilor de practică la meseria electrician-electronist auto.

Prin consolidarea acestor parteneriate, se promovează transferul de cunoștințe și experiență între maiștrii-instructori din instituțiile de învățământ profesional tehnic și cei din unitățile economice. Această colaborare activă permite alinierea învățământului cu cerințele și tendințele actuale ale industriei, creând astfel oportunități reale de angajare și dezvoltare profesională pentru absolvenți.

Secția Învățământ Dual și AED susțin și încurajează fortificarea parteneriatelor dintre instituțiile de învățământ profesional tehnic și unitățile economice.

Trainingul s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Consolidarea Sistemului de Educație Tehnică Profesională în Moldova 5” (CONSEPT 5), implementat de Asociația Obștească ”Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației Liechtenstein Development Service (LED).

Distribuie acest articol: