Experți din UE au întreprins o vizită de monitorizare a rezultatelor implementării Proiectului EU4Business: Connecting Companies, în țara noastră

277745308_652573742385590_5934531722226064616_n-1024x449În perioada 5 – 9 iunie 2023, în Republica Moldova s-au aflat într-o vizită ROM – monitorizare a rezultatelor implementării Proiectului EU4Business: Connecting Companies (EU4BCC) al Eurochambres, experți din Uniunea Europeană.

ROM – este un sistem extern de monitorizare al DG INTPA și DG NEAR, care vizează îmbunătățirea controlului intern a răspunderii și a capacității de gestionare a Comisiei Europene, cu un accent puternic pe rezultate.

Experții desemnați au efectuat mai multe interviuri cu părțile implicate în proiectele ce vizează Parteneriatul Estic, inclusiv organizațiile de suport business responsabile de implementarea proiectelor, BSO/ÎMM-urile beneficiare, precum și participanții la vizitele de studiu, turul BSO-urilor și schema de mobilitate. Astfel, agenda experților a inclus întrevederi cu reprezentanții CCI a RM, Delegației Europene în Republica Moldova, ProEntranse, Oficiului Național al Viei și Vinului, vinăria AlterEgo, Camera de Comerț Italiană în Republica Moldova, EcoVisio, ODA, APIT, EcoResort Butuceni, Chateau Vartely, Fruitbox, Crama Mingir, RTTM, Tingrimar SRL, Incubatorul de Afaceri Cahul, vinăria Javgur, etc.

NOTĂ: EU4Business este o inițiativă a EUROCHAMBRES, care sprijină țările  Parteneriatului Estic pentru a-și realiza întregul potențial, de a stimula creșterea economică și a consolida relațiile dintre Uniunea Europeană și vecinii estici (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina).

Proiectul EU4Business: Connecting Companies’ (EU4BCC) este implementat de Eurochambres și finanțat de către Uniunea Europeană.

Obiectivele Proiectului sunt dezvoltarea unor modele de creștere economică durabilă și echitabilă în statele Parteneriatului Estic, care pot genera mai multe investiții, îmbunătăți condițiile socio-economice și oferi noi oportunități de angajare pentru cetățeni, de a fortifica colaborarea cu organizațiile de suport în afaceri (BSO), de a spori internaționalizarea IMM-urilor, capacitățile de export și accesul la noi piețe, creșterea exportului către țările UE.

CCI RM este membră a Consorțiului Vitivinicol și al Consorțiului Agricultură Organică.

Distribuie acest articol: