Diploma „INIȚIATIVE PENTRU ANTREPRENORIATUL SOCIAL” oferită în cadrul evenimentului Gala Businessului Moldovenesc, ediția 2023

525-9783Peste 150 de întreprinderi înregistrate în cadrul concursurilor „Marca comercială a anului 2022” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității 2023” au fost premiate la cel mai important eveniment al businessului autohton – „Gala Businessului Moldovenesc”, care a avut loc vineri, 09 iunie 2022. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM).

Cu scopul de a încuraja și stimula inițiativele sociale a fost oferită Diploma cu mențiunie specială „INIȚIATIVE PENTRU ANTREPRENORIATUL SOCIAL” pentru 5 entități economice.

Antreprenoriatul social care face parte din Economie Socială, este un concept pe larg practicat în Uniunea Europeană, iar în ultimii ani, tot mai multe afaceri din Republica Moldova demonstrează dedicație pentru rezolvarea problemelor din comunitate, dar și investesc în susținerea tinerilor și persoanelor vulnerabile.

Pentru implicare activă la soluționarea problemelor comunității și promovarea incluziunii sociale a persoanelor vulnerabile au fost premiate următoarele organizații, care au demonstrat valorile fundamentale ale economiei sociale și au îndeplinit criteriile de selecție relevante:

1.AO Ajută un om. Fondator -Doina CERNAVCA;

  1. Davitex Neo SRL. Fondator- Victoria DANILA;
  2. F.E.P.I.” INFOHANDI” S.R.L Fondator- Constantin NEGRU:
  3. AO Pro-lumina. Fondator- Vasile DINCA.

5.Asociatia Copiilor Surzi din Moldova. Director executiv Veronica CĂPĂTICI.

În cadrul evenimentului de decernare Natalia CALENIC, vice președinta CCI a RM, a remarcat faptul că acest premiu este oferit în premieră, fiind un sector nou, dar cu perspectivă pe viitor.

Importanța economiei sociale este recunoscută la cel mai înalt nivel internațional, drept dovadă este Rezoluția Adunării Generale a Organizației Noțiunilor Unite adoptată recent la 18 aprilie anul curent, care încurajează statele să sprijine economia socială și solidară pentru o dezvoltare durabilă.

Republica Moldova, se aliniază gradual acestor principii, iar Camera de Comerț și Industrie a RM, a întreprins pași concreți pentru a promova produsele întreprinderilor sociale și sprijini politicile naționale de consolidare a economiei sociale. Cu suportul Uniunii Europene, CCI a RM a creat 2 Centre regionale pentru promovarea antreprenorialului social.

 

Distribuie acest articol: