Asigurarea calității în Învățământul Dual: CCI a RM verifică conformitatea unității economice-„Steinel Electronic SRL”

photo_2024-05-21_16-23-30Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a început procesul de promovare a calității și a conformității în cadrul procesului de formare profesională prin învățământ dual din Republica Moldova. Astfel, CCI continuă procedura de verificare a conformității în unitățile economice implicate.

În acest context, CCI a RM, alături de comisia responsabilă de verificarea conformității unităților economice, a desfășurat o vizită de lucru la compania „Steinel Electronic SRL”, cu scopul evaluării capacității acestei companii de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual. Cu un statut nou în cadrul sistemului de învățământ dual, această companie reprezintă o adiție proaspătă și inovatoare în domeniul pregătirii profesionale.

Printre criteriile esențiale pentru conformitatea unităților economice în cadrul învățământului dual se numără:
deținerea spațiilor adecvate și asigurarea condițiilor necesare pentru instruirea practică a elevilor; furnizarea personalului necesar pentru a asigura buna desfășurare a procesului de învățământ dual, etc.

Ne bucurăm că compania „Steinel Electronic SRL” întocmește toate criteriile necesare pentru promovarea învățământului dual.

CCI a RM susține importanța acestei forme de învățământ, și își manifestă disponibilitatea să ofere suportul necesar tuturor actorilor implicați în proces.

1

Distribuie acest articol: