Conducerea CCI a RM s-a întâlnit cu reprezentanții UNFPA Moldova

IMG-ed2408f5dfbb5120c98281e9dc0184b7-VAstăzi, 30 mai 2024, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a avut o întrevedere cu reprezentanții Oficiului din Moldova al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

La întrevedere a participat conducerea CCI a RM, în frunte cu Președintele, Sergiu Harea, și reprezentanții UNFPA Moldova, în frunte cu Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova,Karina A. Nersesyan.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a familiarizat delegația UNFPA cu activitățile preconizate pentru următoarea perioadă și domeniile prioritare ale economiei naționale, menționând totodată că parteneriatul între CCI a RM și UNFPA Moldova, a început în anul 2020, și a contribuit la dezvoltarea locurilor de muncă prietenoase familiei.

Karina A. Nersesyan a menționat că UNFPA va continua să își concentreze eforturile pe politicile sensibile la gen și familie, precum și pe parteneriatul cu CCI a RM, pentru a asigura cadrul optim pentru susținerea sectorului privat în armonizarea eforturilor profesionale cu obiectivele vieții private. Aceasta va spori șansele angajaților – femei, bărbați și tineri – de a-și atinge obiectivele profesionale fără a-și sacrifica aspirațiile de fertilitate și cele familiale.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a subliniat importanța acestei susțineri, care se încununează cu nominalizarea „Întreprindere prietenoasă familiei” în cadrul celui mai important eveniment de afaceri autohton – „Gala Businessului Moldovenesc” – organizat de Camera de Comerț și Industrie. La acest eveniment, companiile autohtone sunt recompensate cu trofee speciale pentru angajamentul lor de a asigura un echilibru între viața de familie și cea profesională a angajaților, prin promovarea activă a politicilor care susțin familia la locul de muncă.

Distribuie acest articol: