China-Moldova Investment Cooperation Forum 2024: Oportunități de Dezvoltare Economică și Parteneriate Strategice

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, a organizat  la 6 iunie curent, la Chișinău  „China-Moldova Investment Cooperation Forum”.

Evenimentul a reunit oameni de faceri din RM, oficialități și o delegație economică din 19 companii chineze de prestigiu, reprezentative pentru diverse sectoare precum infrastructură, energie regenerabilă, agricultură, finanțe și bănci, logistică internațională și construcții.

În deschiderea forumului, Excelența Sa, Yan Wenbin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, a subliniat importanța dezvoltării mecanismelor de cooperare între cele două țări menționând despre existența mai multor oportunități de cooperare. Moldova deține proiecte și produse care prezintă interes pentru piața din China.

Sergiu HAREA, Președintele CCI a RM, a evidențiat în discursul său importanța economiei chineze pentru mediul de afaceri din Republica Moldova:

„Suntem onorați de vizita delegației chineze și sperăm ca relațiile comercial-economice cu China să fie într-un trend ascendent. Aș remarca câteva domenii de interes pentru noi: infrastructura și energia regenerabilă,  oportunități de cooperare care pot ajuta ambele medii de afaceri de a reduce deficitul comercial”.

 De asemenea, Sergiu Harea a prezentat delegației chineze serviciile oferite de CCI RM pentru a sprijini potențialii investitori.

Forumul s-a încheiat cu o sesiune B2B, oferind participanților ocazia de a discuta direct și de a identifica noi oportunități de afaceri și colaborare.

Notă: Până în prezent, CCI RM a semnat patru Memorandumuri de Colaborare cu organizații de suport business din Republica Populară Chineză: Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din China (CASME), Consiliul pentru Promovarea Comerțului Internațional din China, Centrul Chinez de Comerț Exterior și Biroul de Comerț din Wenzhou.

Distribuie acest articol: