Asigurarea calității în Învățământul Dual: CCI a RM a verificat conformitatea mai multor unități economice

1Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) continuă procesul de stabilire a conformității în cadrul unităților economice implicate în procesul de formare profesională prin învățământ dual din Republica Moldova.

În acest context, comisia responsabilă de verificarea conformității, a vizitat companiile: Inter GP Grup SRL, Gheorghița SV SRL, Influent Car SRL, Regia transport electric Î.M., și a evaluat capacității acestor companii de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual.

Printre criteriile esențiale care au stat la baza stabilirii conformității unităților economice în cadrul învățământului dual se numără: deținerea spațiilor adecvate și asigurarea condițiilor necesare pentru instruirea practică a elevilor; furnizarea personalului necesar pentru a asigura buna desfășurare a procesului de învățământ dual, etc.

Apreciem faptul că companiile menționate întocmesc toate criteriile necesare pentru promovarea învățământului dual.

CCI a RM susține importanța acestei forme de învățământ, și își manifestă disponibilitatea să ofere suportul necesar tuturor actorilor implicați în proces.

Distribuie acest articol: