Promovarea businessului local discutată de președintele CCI a RM cu Conducerea Anenii Noi

1La data de 7 iunie 2024, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Repulblicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea a avut o întrevedere de lucru cu Conducerea Raionului Anenii Noi- Alexandru Moisei, președintele Raionului Anenii Noi și Alexei Maliuta, vicepreședinte domeniul economic. Principalele subiecte abordate au vizat aspecte privind promovarea businessului local.

În acest context, președintele CCI a RM a vorbit despre activitatea instituției camerale, menționând că Camera are o istorie de peste 105 ani, și este cea mai mare asociație de business din Moldova, care are peste 1100 de membri din toate ramurile economiei naționale, ce se bucură de suportul celor 10 filiale de pe întreg teritoriul țării, dar și a instituției din Chișinău. „Una dintre direcțiile principale de activitate pentru anul 2024, este și dezvoltarea platformelor de dialog public-privat la nivel regional, în cadrul Agendei Locale de Business. De aceea, la solicitarea membrilor CCI, continuăm să organizăm întrevederi cu autoritățile publice, pentru a găsi soluții optime de promovare a mediului de afaceri autohton. În acest an, CCI a semnat mai multe Acorduri de Cooperare cu autoritățile din țară, în vederea organizării evenimentelor pentru susținerea mediului de afaceri”, a menționat Sergiu Harea.

Consiliul raional Anenii Noi și-a manifestat speranța că împreună cu instituția camerală va crea condiții favorabile mediului de afaceri, astfel contribuind la dezvoltarea social- economică a raionului. Instituțiile au convenit că vor semna și un acord de cooperare în perioada următoare.

CCI a RM continuă să-și fortifice eforturile în susținerea și promovarea antreprenorilor autohtoni.

Distribuie acest articol: