Creșterea Exporturilor Agroalimentare Moldovenești către Kazahstan: Oportunități Economice pentru Dezvoltarea Parteneriatelor

Chișinău, 10 iunie 2024 –  Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), s-au întrunit în cadrul unei mese rotunde, organizate la Chișinău cu oficiali, antreprenori și reprezentanți ai mediilor de afaceri din Republica Moldova și Kazahstan și prezidată de către Excelența sa, Almat Aidarbekov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Kazahstanului în Moldova. Evenimentul a reprezentat o platformă de discuții privind consolidarea legăturilor comerciale și diplomatice între Republica Moldova și Kazahstan.

Potrivit președintelui CCI a RM,  Sergiu HAREA, pe parcursul ultimilor 3 ani se atestă o creștere a volumului comerțului extern către Kazahstan.

Acest fapt denotă un interes sporit din partea agenților economici din Moldova și din Kazahstan. Și, zic eu, nu trebuie să ne oprim aici. Astfel, evenimentul de astăzi este unul pentru a încuraja dezvoltarea de mai departe a afacerilor și a comerțului bilateral. Pentru noi este important să creștem exporturile către Kazahstan, dar și să atragem investițiile din această țară, care poate veni cu multe oportunități și cu suport pentru creșterea economică din țara noastră. În anul 2023, volumul comerțului bilateral a fost în jur de 93 de milioane de dolari”, a menționat Sergiu HAREA.

Ambasadorul Republicii Kazahstan la Chișinău, Almat Aidarbekov, a subliniat importanța dezvoltării cooperării economice: „Acest eveniment are scopul de a impulsiona colaborarea economică dintre țările noastre. Identificarea oportunităților de colaborare avantajoase este esențială, iar înființarea misiunii diplomatice moldovenești la Astana va facilita acest proces și va consolida relațiile bilaterale”.

Evenimentul a reunit oficiali, antreprenori și reprezentanți ai mediilor de afaceri din ambele țări, subliniind direcțiile prioritare de dezvoltare a relațiilor bilaterale și încurajând colaborarea economică de succes.

Distribuie acest articol: