La CCI a RM a demarat un program de formare pentru membrii comisiilor de constatare a conformității

IMG_1062Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, a organizat un program de formare pentru membrii comisiilor de constatare a conformității, intitulat „Metodologia de aplicare în verificarea conformității unității”. La acest program au participat cadre manageriale din instituțiile de învățământ profesional tehnic, care urmează să implementeze sistemul de învățământ dual.

Scopul programului a fost de a oferi o instruire detaliată privind procedurile de evaluare a conformității unităților economice și cerințele impuse de actele normative în vigoare. În cadrul evenimentului, au fost abordate următoarele subiecte:

  • Organizarea și desfășurarea învățământului: Rolul crucial al conformității unităților economice în asigurarea unui învățământ dual de înaltă calitate.
  • Metodologia de constatare a conformității: Detalii privind aplicarea acesteia și particularitățile specifice care trebuie luate în considerare.
  • Implementarea metodologiei de constatare a conformității: Utilizarea fișelor de vizită, procesul-verbal și elaborarea rapoartelor de conformitate.

Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu HAREA, numărul de elevi care participă în învățământul dual este în creștere, de aceea se dorește implicarea în sistem a actorilor cu un nivel înalt de pregătire. „Programul de formare este esențial pentru a garanta că toți cei implicați în învățământul dual își desfășoară activitatea în conformitate cu cerințele legale, contribuind astfel la calitatea și eficiența învățământului profesional tehnic”, a precizat Sergiu HAREA.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este un partener important în implementarea învățământului dual. Instituția oferă instruiri și agenților economici pentru a facilita integrarea tinerilor în colectiv.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Accelerarea Educației Duale în Republica Moldova”, finanțat de Fundația Liechtenstein Development Service Moldova (LED).

Notă: Învăţământul dual reprezintă o formă alternativă a învăţământului profesional tehnic. Aproximativ 30% din studii se desfăşoară în sălile de curs, iar 70 %, în practică, la agenții economici. În Republica Moldova sunt cca 30 de instituţii de învățământ care au implementat sistemul dual. În prezent, peste 140 de companii din Republica Moldova implementează învățământul dual, în care sunt instruiți peste 1 mie 700 de elevi. 

Distribuie acest articol: