Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova continuă cooperarea cu Autoritățile Publice Locale din Fălești

1Astazi, 5 iulie 2024, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea a întreprins o vizită de lucru în regiunea Bălți, în cadrul căreia a fost semnat Acordul de colaborare cu Consiliul raional Fălești.

Avînd interes comun în dezvoltarea potențialului economic, CCI a RM și Consiliul raional Fălești și-au propus ca scop extinderea dialogului de parteneriat public – privat pentru creșterea competitivității și a atracției investiționale a raionului, sporirea transparenței și accesului la serviciile publice, conform necesităților mediului de afaceri. Părțile intenționează prin semnarea acestui Acord să consolideze cooperarea, care  vizează promovarea și dezvoltarea activității de întreprinzător în teritoriu, în baza capacităților disponibile și în limitele competențelor sale.

Președintele CCI a RM Sergiu Harea împreună cu Galina Codița, directoarea filialei Bălți a CCI a RM au vizitat membrul instituției camerale ÎCS Marthatex SRL din orașul Fălești, care este o fabrică de confecții cu o experiență de peste 20 ani în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte pentru lucru și furnizarea serviciilor de prelucrare a materiei prime în condiții de lohn de înaltă calitate, respectând cerințele clienților și ale celorlalte părți interesate. ÎCS Marthatex SRL implementează și menține Sisteme de Management al Calității, al Sănătății & Securității în Muncă și de Mediu, care, respectiv, sînt în conformitate cu cerințele Standardelor Internaționale EN ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 și EN ISO 14001:2015.

Pe parcursul mai multor ani, din 2014, ÎCS Marthatex SRL colaborează în domeniul învățământului dual cu IP Școală Profesională nr.3 din Bălți.

Prin activitatea sa de zi cu zi, ÎCS Marthatex SRL creează condiții mai bune pentru salariați, ajută oamenii să aibă un loc de muncă bine plătit acasă, în Republica Moldova, pune în practică proiecte inovative pentru a fi competitivi pe piață.

Sergiu Harea, președintele CCI a RM în cadrul întrevederii cu Autoritățile Publice Locale (APL) din Fălești a vorbit despre eficientizarea Agendei Locale de Business (ALB), desfășurarea expo-târgurilor producătorilor autohtoni, actualizarea Strategiei de dezvoltare a raionului, crearea și extinderea platformelor industriale.

CCI a RM mulțumește pentru deschidere, susținere și colaborare lui Vadim Roșca, președintele raionului Fălești.

Distribuie acest articol: