Asigurarea calității în Învățământul Dual: CCI a RM verifică conformitatea unităților economice

photo_2024-07-09_17-07-09Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) alături de comisia responsabilă de verificarea conformității unităților economice, a desfășurat vizite de lucru la 8 companii, cu scopul evaluării capacităților acestora de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual.

Astfel, CCI a RM s-a întâlnit cu unitățile economice:

  • Artpoligraf SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la meseria Tipograf/tipografă print digital și offset.
  • ProAlfa-Service SRL este o companie cu experiență în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .7 din mun. Chișinău, la meseria Electrogazosudor-montator.
  • Ridgeone Group SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la două meserii: Legător/legătoare în poligrafie și Tipograf/tipografă print digital.
  • Balacron SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la două meserii: Legător/legătoare în poligrafie și Tipograf/tipografă print digital.
  • Nova-Imprim SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la meseria Tipograf/tipografă print digital și offset.
  • DAAC Hermes S.A. este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Centrul de Excelenţă în Transporturi, la doua specialitalități : Mecanic/mecanică auto si Electrician-electronist/ electriciană-electronistă auto.
  • SA Metalferos este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .9 din Chișinău, la meseria Elecrogazosudor-montator.
  • SC Tipografia Nr.1 SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr. 6 din mun. Chișinău, la doua meserii: Legător/legătoare în poligrafie și Tipograf/tipografă print digital

Printre criteriile esențiale pentru conformitatea unităților economice în cadrul învățământului dual se numără:
deținerea spațiilor adecvate și asigurarea condițiilor necesare pentru instruirea practică a elevilor; furnizarea personalului necesar pentru a asigura buna desfășurare a procesului de învățământ dual, etc.

Ne bucurăm că toate aceste unități economice întrunesc criteriile necesare și contribuie la promovarea învățământului dual.

CCI a RM susține importanța acestei forme de învățământ și își manifestă disponibilitatea să ofere suportul necesar tuturor actorilor implicați în proces.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Accelerarea Educației Duale în Republica Moldova”, finanțat de Liechtenstein Development Service Moldova.

Distribuie acest articol: