CCI a RM verifică conformitatea unităților economice care promovează învățământul dual

photo_2024-08-05_11-54-54Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) alături de comisia responsabilă de verificarea conformității unităților economice, a desfășurat vizite de lucru la mai multe companii, cu scopul evaluării capacităților acestora de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual.

Astfel, CCI a RM s-a întâlnit cu unitățile economice:

Magia Pietrei FCP SRL este o companie nouă  în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .7 din mun. Chișinău, la meseriile Electrogazosudor-montator și Electrician-montator/ electriciană-montatoare rețele de iluminat.

Rogob SRL FPC o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Centrul de excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie, la specialitatea Merceolog/ merceologă, și cu Școala Profesională nr .5 din mun. Chișinău la meseria Bucătar/bucătăreasă.

Oiltech SRL ÎCS este o companie cu experienta în sistemul dual și are parteneriate cu Centrul de excelenţă în energetică şi electronică, la spcialitatile Tehnician/tehniciană electromecanic, Tehnician metrolog/tehniciană metrologă si cu Colegiul UTM la specialitatea Tehnician/tehniciană prelucrări mecanice.

Ne bucurăm pentru companiile care au decis să promoveze învățământul dual, dar și suntem mândri de cele care au deja o experință frumoasă în implementarea acestui sistem de învățământ, dorindu-le să obțină rezultate remarcabile.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Accelerarea Educației Duale în Republica Moldova”, finanțat de Liechtenstein Development Service Moldova.

Distribuie acest articol: