Președintele CCI a RM participă la conferința de presă dedicată Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2024

IMG_2833q

La 26 august 2024, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, a participat la conferința de presă dedicată Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2024. Evenimentul a avut loc la centrul Mediacor, situat în cadrul Universității de Stat din Moldova, și a reunit reprezentanți ai sectorului cultural, editorial și mediatic, alături de oficiali și parteneri implicați în organizarea acestei prestigioase manifestări.

În discursul său, Sergiu Harea a subliniat importanța Bookfest pentru dezvoltarea culturală și educațională a Republicii Moldova, precum și rolul său în consolidarea legăturilor dintre Romania și Moldova.

Anual, CCI a RM organizează peste 60 de expoziții și târguri în țară și peste hotare. Însă avem două evenimente de suflet: Fabricat în Moldova și Bookfest. De ce Bookfest? Pentru că vrem să întoarcem acea bunătate și deschidere pe care partenerii noștri români ne-au arătat-o atunci când participăm cu expoziția națională Republica Moldova prezintă, fie la București, fie la Cluj, Brașov, Iași sau Timișoara. Totodată, dorim să sprijinim editurile din România care participă aici și să ajute tinerii noștri să descopere noi edituri și noi cărți. Este esențial să susținem astfel de inițiative care contribuie la promovarea valorilor culturale și consolidarea relației cu România. În acest an vom avea 40 de edituri dintre care 7 vor fi din Republica Moldova’’,a declarat Sergiu Harea.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2024 va avea loc în perioada 28 august – 1 septembrie 2024 și este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, și al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii din România și Ministerul Culturii din Republica Moldova. Suprafața expozițională contituie 280 mp. Vor fi prezente peste 40 de edituri importante atât din România, cât și din Republica Moldova, cu carți exclusiv în limba română și cu cele mai bune oferte de preţuri.

CCI a RM se numără printre organizatorii acestui eveniment, contribuind la organizarea și promovarea evenimentului. Participarea publicului la toate activitățile din cadrul salonului este gratuită, acestea desfășurându-se între orele 10:00 și 20:00 la centrul Mediacor din Chișinău.

Distribuie acest articol: