CCI a RM a participat la primul Business Forum major dedicat investițiilor regionale

1La data de 13 septembrie curent, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Mihai Bîlba, a participat la primul eveniment major dedicat dezvoltării economice și digitale, „Glodeni Business Forum”. Evenimentul a reunit antreprenori, experți economici și reprezentanți ai sectorului privat, precum și delegații din România și Polonia, punând accent pe discuții despre oportunitățile de investiții și perspectivele de dezvoltare regională.

Mihai Bîlba a prezentat, în cadrul panelului „Antreprenoriat, Inovație și Educație”, care sunt serviciile oferite de instituția camerală pentru antreprenori, menționând că CCI a RM este un promotor activ al businessului autohton. „Camera de Comerț și Industrie a semnat, de la începutul anului curent, Acorduri de cooperare cu Autoritățile Publice Locale din mai multe raioane, precum și cu Consiliul Raional Glodeni.  Acordul prevede că CCI a RM și APL din Glodeni vor organiza în comun evenimente de promovare a mediului de afaceri din regiune, cum ar fi: expo-târgul producătorilor locali, dar și vor asigura participarea acestora la evenimente organizate la nivel național. Ne dorim ca împreună să contribuim la dezvoltarea economică a regiunii Glodeni.”

Vicepreședintele CCI a RM a mai vorbit și despre evenimentele organizate de instituția camerală pentru promovarea antreprenorilor din țara noastră, cum ar fi: Expoziția națională „Fabricat în Moldova”; expo-târgurile locale, organizate de Filiala Bălți a CCI a RM, în regiunea de nord, inclusiv în Glodeni, precum și forumuri, mese rotunde. Mihai Bîlba a mai precizat că CCI a RM este un promotor activ al învățământului dual, și a îndemnat companiile din regiune să se implice în acest proces, pentru că unul din beneficille acestui sistem de învățământ pentru sectorul privat, este posibilitatea de a contribui la pregătirea forței de muncă în conformitate cu propriile nevoi, precum și posibilitatea de a alege cei mai buni candidați pentru angajare.

În cadrul evenimentului, Angela Talambuță, Șefa Secției Juridice, Personal și Documentare din cadrul CCI a RM, a prezentat procedura de eliberare a Avizului de atestare a impedimentului justificator (forța majoră), precum și beneficiile soluționării litigiilor comerciale prin arbitraj și mediere, servicii ce pot fi solicitate de la CCI a RM.

Forumul a oferit un cadru excelent pentru networking și schimb de idei, contribuind la conturarea unui viitor economic durabil și prosper pentru regiunea Glodeni.

Distribuie acest articol: