CCI a RM organizează Programul de Sporire a Capacităților Managerilor „Republica Moldova- România”

Banner program formare manageri MD-RO

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Proiectul OPTIM, susținut de Guvernul Elveției și implementat de HELVETAS, și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din România, va organiza un nou Program de sporire a capacităților managerilor „Republica Moldova – România”.

Programul „Republica Moldova – România” se va desfășura în perioada octombrie – noiembrie 2024 și este organizat în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, având obiectivul de a consolida relațiile comercial-economice bilaterale și de a prelua experiența sectorului privat românesc.

Programul este dedicat antreprenorilor și managerilor de IMM-uri din Republica Moldova, interesați să dezvolte relații comerciale cu companii din România sau să inițieze proiecte comune de afaceri. Iar pentru a participa la program, companiile interesate trebuie să se înregistreze până pe 29 septembrie 2024: https://bit.ly/3MkGewN

Programul de sporire a capacităților managerilor „Republica Moldova – România” va include 2 etape:

  • 4 octombrie – 2 noiembrie 2024 – program intensiv de instruire online cu experți calificați locali și din România, pe subiecte ce țin de – comerț internațional și strategii de accesare a pieței Românești și UE; gândirea inovațională și creativă în gestiunea unei afaceri, transformare digitală etc.
  • 18 – 23 noiembrie 2024 – vizită de studiu în Maramureș, România, pentru a studia piața românească și a identifica potențiali parteneri de afaceri. Vizita de studiu va include organizarea unui forum de afaceri, întrevederi bilaterale de afaceri (B2B), vizite individuale sau de grup la companii românești, etc.

Ca rezultat al participării la programul de formare a capacitărilor manageriale „Republica Moldova – România” beneficiarii își vor îmbunătăți cunoștințelor și abilitățile practice de gestionare a afacerilor, vor prelua experiența și bunele practici ale omologilor lor din România.

Pentru înregistrare la programul respectiv, întreprinderile interesate sunt invitate să completeze formularul https://bit.ly/3MkGewN până pe data de 29 septembrie 2024.

Informații suplimentare sunt oferite de reprezentanții Centrului de Formare Antreprenorială al CCI RM, tel. 022 233286, 0 698 00112, e-mail: [email protected].

România este principala piață de export pentru produsele moldovenești, cu o cotă de aproximativ 25% în totalul exporturilor Republicii Moldova. Pe lângă aceasta, România are o vastă experiență în procesul de integrare europeană, armonizarea legislației la Acquis-ul comunitar și accesarea fondurilor UE.

NOTA: Această activitate este finanțată cu suportul Elveției și a organizației HELVETAS, prin Proiectul OPTIM și Guvernului României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Distribuie acest articol: