CCI a RM a participat la Festivalul Național al Prunelor, sărbătorit la Nisporeni

1Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu HAREA și directorul Filialei Ungheni a CCI Dorin BUDEANU au participat la Festivalul Național al Prunelor, sărbătorit la Nisporeni, la data de 22 septembrie 2024.

Potrivit lui Sergiu HAREA, evenimentul are o importanță majoră atât pentru agricultura națională, precum și pentru promovarea regiunii Nisporeni. „Acest eveniment capată o importanță majoră, deoarece potrivit datelor statistice, prunele ocupă un loc de fructe în topul celor mai exportate fructe proaspete din Moldova. Felicitări organizatorilor pentru acest eveniment frumos și reiterez că CCI a RM alături de filialele sale, va continua să ofere suport antreprenorilor pentru promovarea produselor moldovenești.”

În cadrul evenimentului, instituția camerală a oferit două poloboace câștigătorilor etapei regionale a Concursului „Polobocul de Aur”, desfășurat în luna martie, la Ungheni.

Prin această activitate, CCI a RM încurajează agricultorii să-și valorifice pe deplin rodul muncii lor, și să participe la evenimente organizate pentru aceștea.

Potrivit organizatorilor, festivalul a cuprins și o expoziție a antreprenorilor autohtoni, precum și un spectacol artistic de excepție, cu evoluții ale artiștilor profesioniști.

În anul 2022, autoritățile locale din Nisporeni au instituită o nouă sărbătoare națională – Sărbătoarea Prunelor, care este sărbătorită anual în luna septembrie.

 

Distribuie acest articol: