CCI a RM a certificat 26 de maiștri-instructori în sistemul dual

photo_2024-09-28_10-57-55La data de 27 septembrie 2024,  Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat examenul de certificare a maiștrilor- instructori care au finalizat cu succes „Programul de formare psihopedagogică a maiștrilor-instructori ai unității”, desfășurat în perioada 26 iulie – 27 septembrie 2024.

În premieră, evaluarea celor 26 de maiștri a avut loc în cadrul companiei Eco Resort Butuceni, companie implicată în sistemul dual.

Vicepreședintele CCI a RM Mihai BÎLBA, prezent la eveniment, a reiterat rolul esențial al maistrului-instructor în sistemul de învățământ dual, pentru formarea tinerelor generații de specialiști, conform cerințelor pieței muncii. Vicepreședintele a mai subliniat că evaluarea competențelor maiștrilor-instructori este esențială pentru a asigura calitatea și eficiența procesului educațional, contribuind la dezvoltarea unei piețe a muncii mai competitive și mai bine pregătite pentru viitor.

Silviu GÎNCU, șef Direcție, Politici în domeniul învățământului profesional tehnic din cadrul Ministerului Educației și Cercetării a apreciat implicarea echipei CCI a RM în procesul de organizare și desfășurare a  Programul de formare psihopedagogică a maiștrilor-instructori ai unității. Totodată, a mulțumit partenerului de dezvoltare din Liechtenstein pentru contribuția adusă atât angajatorilor, cât și tinerilor care intră pe piața muncii, asigurând o pregătire practică și adaptată cerințelor actuale.

Nadejda BURCIU, directoare de țară al oficiului Liechtenstein Development Service Moldova (LED), a subliniat importanța Proiectului „Accelerarea Educației Duale în Republica Moldova” pentru aproximarea ofertei sistemului de învățământ profesional tehnic de cerere a pieței muncii.  Directoarea LED Moldova a mai menționat că îmbunătățirea calității educației duale depinde de consolidarea și extinderea parteneriatelor între entitățile economice și instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Pe această cale, CCI a RM transmite cele mai sincere felicitări pentru rezultatele remarcabile obținute de maiștrii-instructori la proba practică și teoretică din cadrul programului de formare psihopedagogică! Efortul, determinarea și competențele dvs ne inspiră și ne demonstrează că sunteți adevărați profesioniști în domeniul educației duale.

Multă recunoștință aducem și gazdei noastre, Eco Resort Butuceni, pentru receptivitate și ospitalitate.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Accelerarea Educației Duale în Republica Moldova”, finanțat de Liechtenstein.

Distribuie acest articol: