Guvernul Republicii Moldova aprobă continuarea Programului „Partnering in Business with Germany”

viber_image_2024-10-09_16-21-36-635

Chișinău, 9 octombrie 2024 – În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului Republicii Moldova, a fost aprobată continuarea Programului „Partnering in Business with Germany”. Programul, care funcționează de peste 15 ani, a oferit tinerilor manageri din Republica Moldova oportunitatea de a prelua experiența și bune practici în cadrul companiilor din Germania.

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), a salutat intenția Guvernului de a susține și extinde acest program. În intervenția sa, acesta a menționat:

„Programul este o formă de învățământ dual, cu o componentă teoretică realizată aici, în Republica Moldova, cu experți din Germania, și o componentă practică desfășurată în Germania. Tinerii manageri provin din diverse domenii economice, precum agricultură, industrie și servicii , iar conform monitorizării noastre, 60% dintre aceștia reușesc să stabilească parteneriate și chiar să atragă investiții în Republica Moldova.”

De asemenea, Sergiu Harea a subliniat importanța sprijinirii continue a acestui program:

„Este important să susținem acest program. Am discutat cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova și planificăm extinderea acestuia prin colaborări cu România și Austria. Mulțumim Guvernului Germaniei pentru sprijinul considerabil oferit, însă considerăm că ar fi benefic ca și noi, din partea Republicii Moldova, să contribuim la susținerea companiilor noastre participante.”

Programul „Partnering in Business with Germany” a fost lansat oficial în Republica Moldova pe 19 noiembrie 2008. De atunci, un număr de 426 de manageri au absolvit acest program, care se desfășoară în patru etape:

  • Cursuri preparatorii în Republica Moldova;
  • Instruire online de 6 săptămâni, oferită de Centre de Instruire din Germania;
  • Stagiu de 3 săptămâni în Germania, incluzând vizite la companii germane;
  • Workshop de follow-up și sesiuni de networking internațional.

Programul oferă antreprenorilor din Republica Moldova o oportunitate excelentă de a-și dezvolta competențele manageriale, contribuind la modernizarea afacerilor, creșterea exporturilor și atragerea de noi investiții în țară.

 

Distribuie acest articol: