A fost semnat acordul de colaborare CCI și ZEL Bălți

 

Astăzi, 26 mai 2020, a fost semnat acordul de colaborare între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Zona Economică Liberă Bălți. Evenimentul a fost organizat prin intermediul unei sesiuni live pe pagina oficială de facebook a CCI https://bit.ly/2zltrZf.

ZEL Bălți este membrul CCI care pe parcursul mai multor ani a beneficiat de suportul instituției Camerale, la fel cum au fost susținuți rezidenții zonei din toate activitățile ce țin de atragerea investițiilor, implicarea în program de învățămînt dual, dar și oferirea serviciilor de expertiză, și facilitarea comerțului internațional.

CCI susține și apreciază promovarea cu succes de către ZEL Bălți a proiectului intitulat ”PROGRAMUL DE DEZVOLTARE PENTRU FURNIZORII LOCALI (PDFL)”.

Programul vine în susținerea producătorilor autohtoni, prin crearea conexiunilor cu companiile multinaționale în special din sectorul automotiv. Acesta va contribui la sporirea competitivității furnizorilor și va acorda suportul necesar acestora în implementarea standardelor internaționale de calitate.

Din această perspectivă, Camera de Comerț și Industrie și-a propus să contribuie la implementarea programului și anume:

  • să acorde suportul necesar pentru a informa și selecta companiile care vor participa în acest program. De menționat că CCI are în total circa 1200 de companii din toate sectoarele și din toate regiunile țării. Totodată, CCI deține registrul membrilor ceea ce permite selectarea producătorilor – potențiali beneficiari.
  • Să contribuie la organizarea procesuluui de instruire a companiilor prin intermediului Centrului de formare antreprenorială (CFA).
  • Să ajute la dezvoltarea parteneriatelor dintre producătorii autohtoni și cei străini și alte activități.

Notă: Puteți urmări live-ul accesând link-ul https://bit.ly/3c6zCgS.

20200526_14592420200526_145855

Distribuie acest articol: