Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) alături de comisia responsabilă de verificarea conformității unităților economice, a desfășurat vizite de lucru la 8 companii, cu scopul evaluării capacităților acestora de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual.
Astfel, CCI a RM s-a întâlnit cu unitățile economice:
- Artpoligraf SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la meseria Tipograf/tipografă print digital și offset.
- ProAlfa-Service SRL este o companie cu experiență în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .7 din mun. Chișinău, la meseria Electrogazosudor-montator.
- Ridgeone Group SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la două meserii: Legător/legătoare în poligrafie și Tipograf/tipografă print digital.
- Balacron SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la două meserii: Legător/legătoare în poligrafie și Tipograf/tipografă print digital.
- Nova-Imprim SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .6 din mun. Chișinău, la meseria Tipograf/tipografă print digital și offset.
- DAAC Hermes S.A. este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Centrul de Excelenţă în Transporturi, la doua specialitalități : Mecanic/mecanică auto si Electrician-electronist/ electriciană-electronistă auto.
- SA Metalferos este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr .9 din Chișinău, la meseria Elecrogazosudor-montator.
- SC Tipografia Nr.1 SRL este o companie nouă în sistemul dual și are parteneriat cu Școala Profesională nr. 6 din mun. Chișinău, la doua meserii: Legător/legătoare în poligrafie și Tipograf/tipografă print digital
Printre criteriile esențiale pentru conformitatea unităților economice în cadrul învățământului dual se numără:
deținerea spațiilor adecvate și asigurarea condițiilor necesare pentru instruirea practică a elevilor; furnizarea personalului necesar pentru a asigura buna desfășurare a procesului de învățământ dual, etc.
Ne bucurăm că toate aceste unități economice întrunesc criteriile necesare și contribuie la promovarea învățământului dual.
CCI a RM susține importanța acestei forme de învățământ și își manifestă disponibilitatea să ofere suportul necesar tuturor actorilor implicați în proces.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Accelerarea Educației Duale în Republica Moldova”, finanțat de Liechtenstein Development Service Moldova.