Atelier informativ-practic privind consultarea proiectului ,,Metodologiei de verificare a conformității unității”

La data de 9 decembrie 2022, Secția Învățământ Dual a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a organizat Atelierul informativ-practic privind consultarea proiectului ,,Metodologiei de verificare a conformității unității”.

Atelierul a fost organizat în contextul activităților din cadrul Parteneriatului de formare profesională dintre Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Sergiu HAREA, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, prezent la eveniment, a reiterat importanța promovării învățământului dual.

La eveniment a participat Silviu GÎNCU, Șeful Direcției Învățământ Profesional Tehnic, Ministerul Educației și Cercetării a Republicii Moldova, Sorina DONȚU – SARITERZI, Manager de Proiect, precum și 40 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și unităților economice.

Potrivit agendei, Radu MOLDOVANU, Consultantul Proiectului a prezentat Metodologia de verificare a conformității unității, Elena MOVILEANU, șefă secție Învățământ Dual, din cadrul CCI a vorbit despre rolul maiștrilor-instructori în dezvoltarea competențelor elevilor  în  învățământul dual iar Svetlana COCIORVA, directoarea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău a menționat despre Eficiența creării condițiilor favorabile pentru instruirea practica a elevilor din dual în unitate.

Atelierul a avut drept scop consultarea proiectului ,,Metodologiei de verificare a conformității unității’’  cu reprezentanții unităților economice, instituțiilor de învățământ profesional tehnice implicate în desfășurarea procesului de învățământ dual.

În urma desfășurării activității au fost atinse următoarele obiective:

  • Prezentarea și discutarea proiectului Metodologiei de verificare a conformității unității;
  • Informarea partenerilor interesați cu privire la mecanismele de pilotare și implementare a Metodologiei de verificare a conformității unității;
  • Informarea partenerilor din învățământul dual privind crearea și funcționarea Comisiei de verificare a conformității; criteriile privind conformitatea unității pentru participarea la procesul de formare profesională prin învățământ dual; aspecte legate de vizitele de verificare a conformității unității; elaborarea raportului privind conformitatea unității și a procesului verbal;
  • Aspecte de planificare privind inițierea și realizarea unui program de formare profesională duală;
  • Alte aspecte relevante legate de procesul de verificare a conformității unității.

Distribuie acest articol: