Austria susține managerii autohtoni implicați în programe de calificare

Astăzi, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA a avut o întâlnire de lucru cu Svetlana STOJSIC, Manager regional WIFI International, Austria. În cadrul întrevederii cei doi interlocutori au discutat despre Programul de sporire a calificării managerilor Moldova – Austria, la care participă  22 antreprenori autohtoni, precum și despre extinderea acestuia la nivel de Proiect, pentru ca ulterior un număr mare de reprezentanți ai mediului de afaceri să poată beneficia de instruire.

Potrivit președintelui CCI a RM, instituția camerală susține antreprenorii moldoveni și încurajează participarea acestora la programe, proiecte de instruire.

Svetlana STOJSIC a rămas impresionată de interesul acordat de către businessmenii din țara noastră față de schimbul de experiență cu Austria, menționând că ar fi o idée bună ca la Chișinău să fie deschise centre de inovare, unde managerii vor putea participa la programe de instruire. De asemenea, managerul regional WIFI International, Austria a declarat că Camera Economică a Austriei încurajează și va susține învățământul profesional tehnic în Republica Moldova.

Notă: Programul de sporire a calificării managerilor Moldova – Austria este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova împreună cu Camera Economică a Austriei. Instruirea este destinată întreprinzătorilor și are scopul de a îmbunătăți abilitățile manageriale ale acestora, a facilita schimbul de experiență și de a prelua bunele practici în business.

În perioada 19-21 iunie 2017, la CCI a RM se desfășoară Modulul 3: „Managementul Conflictului, Planificarea și comunicarea în afaceri”. La finalul instruirii teoretice participanții vor susține o testare.

Stagiu în Viena va avea loc în perioada 2-6 octombrie 2017.

 

Distribuie acest articol: