Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat la data de 11 mai 2021, primul master-class tematic din seria celor din cadrul Proiectului ”Accesarea noilor piețe de desfacere prin sporirea capacităților de export ale companiilor din sectorul produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă al Republicii Moldova”, implementat cu suportul programului USAID Agricultură Performantă în Moldova.
Master-class-ul a cuprins 2 subteme, prezentate de 2 experți. Prima subtemă a fost ”Metode de creștere a valorii adăugate a produselor agroalimentare prin sistemele de certificare a calității produselor”, prezentată de către Ștefan PĂDURE, expert din Romania, Președinte Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) și al doilea ”Adăugarea valorii prin certificarea proceselor la diferite etape ale lanțului valoric (GLOBALGAP, IFS, GRASP, SMETA, etc.), prezentată de către expertul din Republica Moldova, Andrei CUMPANICI.
Obiectivul acestora este de a oferi întreprinderilor din sectorul produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă noi cunoștințe și exemple practice de implementare a cerințelor și standardelor de calitate, inclusiv a standardelor ecologice în domeniu, instrumente de acces și promovare pe piața UE, oportunități de digitalizare a afacerii și creștere a competitivității pe piața internațională.
Grupul țintă include întreprinderi din sectorul agro-alimentar cu valoare adăugată înaltă, specializate în unul dintre următoarele domenii: vinificație, creșterea și producerea fructelor și legumelor proaspete, congelate/refrigerate și procesate, pomușoarelor, strugurilor de masa, cultivarea legumelor și verdețurilor, producerea mierii de albine, producerea produselor agro-alimentare ecologice și organice.
Pentru a vedea graficul următoarelor master-class-uri, accesați link-ul https://chamber.md/master-class-uri-destinate-companiilor-din-domeniul-agroalimentar/
Informații suplimentare: Centrul de Formare Antreprenorială al CCI a RM. Persoane responsabile: Inesa Iordatii, tel.: 022 235 294, 069 800 112, [email protected], Ludmila Botoșan, tel.: 022 233 286, [email protected].