CCI a RM a participat la Conferința: ”Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport”

IMG-ce937cebaf4428be628f14ea630fe375-VVineri, 7 decembrie curent, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a participat la Conferința: ”Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport”, organizată la Chișinău cu scopul conștientizării importanței îmbunătățirii conexiunii rutiere a țării noastre.

Președintele CCI a RM a vorbit despre importanța fluidizării traficului internațional de mărfuri și pasageri, ținând cont de faptul că transporturile constituie un sector economic- cheie, care trebuie să genereze dezvoltarea economică a țării, implicit, crearea locurilor de muncă și facilitarea comerțului internațional.

Totodată, Sergiu Harea a specificat care este rolul Camerei de Comerț și Industrei în susținerea mediului de afaceri și în special în contextul modernizării politicilor de transport rutier național și internațional.

”Transportul rutier cuprinde cea mai mare parte a comerţului din țara noastră, determinând sistemul rutier şi punctele de trecere a frontierei terestre drept cele mai importante componente ale coridoarelor comerciale ale Moldovei. În acest context, pentru facilitarea comerțului international, trebuie dezvoltată o infrastructură eficientă de transport, precum şi asigurate condiţii pentru reducerea costurilor serviciilor de logistică şi sporirea competitivităţii afacerilor. De asemenea, CCI ca organizație ce reprezintă mediul de afaceri din Moldova, acordă sprijinul necesar pentru evaluarea eficienței coridoarelor comerciale, identificarea soluţiilor practice în vederea reducerii costurilor de afaceri şi, mai ales, creşterii competitivităţii produselor moldoveneşti pe piaţa internaţională”, a mai specificat președintele instituției camerale.

Conferința a fost organizată de Universitatea Tehnică, Facultatea Urbanism și Arhitecturăm, în parteneriat cu IDEP Moldova, EcoContact, Asociația Patronală a Industriei Turismului, Media Grup Meridian, Renașterea Rurală și Asociația de Dezvoltare a Turismului.

 

Distribuie acest articol: