CCI a RM a participat la lucrările Business Forumului GUAM

În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Vicepreședinte Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM)  Natalia Calenic a participat la lucrările Business Fromului GUAM (inițiativă regională din patru state: Georgia, Ucraina, Republica Azerbaidjan și Republica Moldova), desfășurat pe 12 decembrie 2019 la Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei.

Forumul a avut ca scop dezvoltarea contactelor directe între antreprenori din cele patru state și lansare de noi proiecte de suport pentru cooperare economică regională.

În cadrul forumului GUAM au fost discutate aspecte ce țin de climatul de afaceri și investițional fiind prezentate mai multe initiative menite să consolideze cooperarea economică dintre țările GUAM. Interes sporit au prezentat proiectele ce țin de utilizarea tehnologiilor informaționale, blockchain și dezvoltarea unui coridor de transport GUAM.

Totodată, Natalia Calenic a participat la ședința plenară a șefilor Guvernelor statelor membre GUAM, desfășurată în aceișai zi. În cadrul plenarei a fost prezentată rezoluția antreprenorilor din țările GUAM care cuprinde 10 propuneri concrete pentru impulsionarea cooperării economice regionale, printre care: crearea zonei de liber schimb, promovarea proiectelor comune în domeniul agriculturii și transportului, consolidarea parteneriatului public-privat, crearea unei asociații regionale pentru susținerea antreprenoriatului inovațional.

Distribuie acest articol: